• slide01
  • zzp
  • slide02
  • slide04

boekhouding

zzp

advies

salarisadministratie

Prive gebruik auto

Wat zijn de regels voor bijtelling als ik een auto van de zaak heb?

Als u in een auto van de zaak rijdt, moet uw werkgever een bedrag bij uw loon tellen voor het voordeel dat u van het privégebruik heeft. Dit bedrag is de zogenaamde bijtelling. De hoogte van de bijtelling is afhankelijk van de CO2 uitstoot van de auto waarin u rijdt. Uw werkgever houdt over de bijtelling loonbelasting/premie volksverzekeringen en een inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) in. Uw nettoloon gaat hierdoor omlaag.


Berekening bijtelling

Uw werkgever berekent het voordeel van het privégebruik over de catalogusprijs van de auto. Dit is de bijtelling. Het voordeel is meestal 25% van de catalogusprijs, maar kan ook 14% of 20% bedragen.


Nieuwe criteria zuinige auto’s van de zaak

Sinds 1 juli 2012 zijn de CO2-grenzen voor het 14%-tarief en het 20%-tarief van de bijtelling auto van de zaak aangescherpt.


Geen bijtelling bij weinig privégebruik

Als u niet meer dan 500 kilometer per kalenderjaar privé rijdt en u kunt dit bewijzen, hoeft uw werkgever niets bij uw loon te tellen. kunt hiervoor de ‘externe link: Verklaring geen privégebruik auto’ downloaden via de website van de Belastingdienst. U kunt het formulier ook aanvragen bij de Belastingtelefoon.


Eigen bijdrage voor privégebruik

Heeft u met uw werkgever afgesproken dat u een eigen bijdrage betaalt voor het privégebruik, dan wordt deze eigen bijdrage van de bijtelling afgetrokken.


Geen bijtelling bestelauto voor uitsluitend zakelijk gebruik

Heeft u een bestelauto van uw werkgever? En gebruikt u die uitsluitend voor werk en niet voor privé? Dan kunt u een Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto' indienen. Uw werkgever hoeft dan geen bijtelling bij uw loon te tellen. U kunt het formulier ook opvragen bij de Belastingtelefoon.

 

 

Full Reviw on best bokkmakers by http://artbetting.net/
Download Premium Templates
Bookmaker No1 in The UK - William Hill by w.artbetting.net

Freecon Administratie en Belastingadvies
Olivier Bruyneelstraat 27 // 1363 LP Almere
Kvk. 51597896 Btw.nr. NL 8500.90.805B.01
Mail. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel. 06 108 59 307